al contingut a la navegació Informació de contacte

Alumnes de sisè de primària de l’escola Alfred Potrony de Térmens guanyen el V Concurs de Cartells Antitabac

DIMARTS 01 JUNY 2021

La il·lustració titulada “Ajuda els teus pulmons”, elaborada per dos alumnes de sisè de primària de l’escola Alfred Potrony de Térmens, ha resultat la guanyadora comarcal de la cinquena edició del Concurs de Cartells Antitabac, organitzada per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera. El cartell guanyador ha estat la imatge comarcal de la Setmana sense Fum 2021, que s’ha allargat fins aquest 31 de maig. La imatge també apareixerà a les campanyes comarcals dels propers mesos contra el consum de tabac.

A banda del cartell comarcal guanyador, les il·lustracions finalistes del concurs han estat les obres “No només et contaminen per fora”, a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’escola La Ràpita i “Si no em deixes, et consumeixes”, dels i les alumnes de 3er d’ESO (b) de l’Institut Almatà de Balaguer. El cartell guanyador s’ha endut un premi consistent en un ordinador portàtil per a tota la classe, mentre que els dos finalistes han rebut una tauleta també per a les seves aules respectives.

L’acte d’entrega dels premis s’ha dut a terme aquest dilluns 31 de maig al claustre del Consell Comarcal de la Noguera, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac. L’acte l’ha presidit la vicepresidenta del Consell Comarcal, Anna Maria Calvís, que ha subratllat “la importància de dur a terme campanyes de sensibilització a les escoles com ara aquest concurs per recordar que la prevenció és bàsica per lluitar contra el tabaquisme”.

El Concurs de Cartells Antitabac ha comptat aquest any amb la participació de 8 centres educatius de la Noguera. Les obres presentades estan exposades des de fa dues setmanes a la primera planta de l’edifici Lapallavacara de Balaguer i es podran veure durant tota aquesta setmana.