al contingut a la navegació Informació de contacte

Balaguer posa en marxa la segona edició del projecte “Dona la xapa” per lluitar contra el consum d’alcohol durant la Festa Major

DIMARTS 06 NOVEMBRE 2018

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Balaguer han engegat per segon any consecutiu el projecte “Dona la xapa”, una iniciativa original per lluitar contra el consum excessiu d’alcohol durant les Festes del Sant Crist de Balaguer, que arrenquen aquest dijous i fins el proper diumenge. El projecte vol centrar-se en els joves però també va dirigit a tots els públics. Per aquest motiu, els beneficiaris de la iniciativa són totes aquelles persones que comprin una beguda no alcohòlica als concerts previstos a la Carpa Jove. Amb cada consumició no alcohòlica es lliurarà de forma gratuïta una xapa amb missatges enginyosos contra el consum d’alcohol. Hi haurà cinc models diferents de xapes amb els lemes “no vaig trompa”, “sense pedals”, “la mona, per pasqua”, “no tinc ressaca” i “torrat, només el pa”. A més, per cada beguda no alcohòlica adquirida, també s’obtindrà un número per optar al sorteig d’una memòria externa per a ordinador de 500 GB. El nom de la persona guanyadora del sorteig es donarà a conèixer el proper 15 de novembre a través de les xarxes socials de l’Oficina Jove i l’Àrea de Joventut de l’ajuntament, coincidint amb el Dia Mundial Sense Alcohol.

En el transcurs de l’acte de presentació de la iniciativa, celebrat aquest dimarts a l’edifici Lapallavacara de Balaguer, la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera i consellera de Joventut, Sònia Valero, ha subratllat que “Dona la xapa” forma part dels programes de prevenció de la corporació per combatre “el consum excessiu d’alcohol a les festes majors de la nostra comarca”. Per la seva part, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, que ha subratllat que el projecte vol “incitar el consum responsable perquè per passar-s’ho bé no cal beure o no és necessari abusar-ne”.

Els organitzadors confien que siguin els mateixos joves els transmissors del missatge contra els efectes perjudicials del consum d’alcohol mostrant les xapes adquirides, penjant fotografies a les xarxes socials amb l’etiqueta #donalaxapa18 o compartint-les amb amics i amigues, de manera que siguin els i les protagonistes principals d’aquest projecte. Un altre dels objectius de “Dona la xapa” és evitar la conducció sota els efectes de l’alcohol, atès que molts joves de la comarca es desplacen a Balaguer per participar a la festa major. L’any passat el projecte es va estrenar amb èxit de participació entre el públic dels concerts de la Carpa Jove de les Festes del Sant Crist.