al contingut a la navegació Informació de contacte

Comarkalada 2017

DIMARTS 17 OCTUBRE 2017

Gran, grandíssima Comarkalada 2017!

És igual el lloc, els grups, si fa fred o calor, la data, fins i tot el context político-social... El jovent de la Noguera té marcada aquesta data al calendari i no està disposat a perdre-se-la.

El dia va començar ben d’hora al matí amb la xocolatada popular realitzada per l’Associació de Dones de Vallfogona, una xocolata desfeta amb llet de vaca del mateix municipi que estava boníssima.

A continuació, mentre van anar arribant la resta de joves de les diferents entitats que no eren tant matiners, alcaldes/ses i regidors/es tenien la seva cita a l’Ajuntament del municipi en el XII fòrum de joventut per a polítics. Fou una trobada distesa, on la cordialitat i la voluntat de participació foren les notes dominants.

Posteriorment, la comitiva formada per les diferents autoritats locals (alcaldes/ses i regidors/es dels diferents municipis), comarcals (presidenta i consellera de joventut del Consell Comarcal de la Noguera) provincials (Coordinadora Territorial de Joventut a Lleida) i finalment estatals (Directora General de Joventut) van realitzar la inauguració de la fira.

A continuació, per començar a moure l’esquelet, la xaranga Diga'ls-hi Inquiets va animar a tot el públic amb la seva marxa i les seves cançons. Paral·lelament, es va iniciar el ja tradicional concurs de Botifarra. A posteriori, el grup Thinking Wild va amenitzar musicalment l’hora del vermut popular a la mateixa plaça setze jutges.

A partir de les 14.00 es va iniciar el dinar, una fideuà acompanyada d’un entremès i un gelat per acabar-ho de rematar. El dinar sempre és un moment d’intercanvi d’experiències en els joves, ja que la disposició en llargues taules, fa que moltes vegades t’assentis a la vora de gent a la que no coneixes i sempre és una bona excusa per iniciar una conversa, ja que mentre omples la panxa, sempre és més fàcil trencar el gel.

Després de dinar, sempre costa una mica tornar a agafar el ritme, però afortunadament, un grup d’animació improvisat, format per joves de diferents associacions va impartir una classe magistral de ball per a tots els assistents.

Mentre uns ballaven, d’altres descansaven i d’altres tornaven a jugar a la botifarra, es va iniciar la ja tradicional gimcana Noguerenc de Ferro. Una gimcana que va comptar amb una participació massiva per part dels joves assistents! Va constar de 8 proves i tots i cadascun dels joves de la comarca que hi van participar, van mostrar la seva perícia en les diferents tests.

Al cap d’unes hores, es va donar per finalitzada, mentre a la plaça Setze Jutges, plena a vessar, iniciava el seu concert el carismàtic Pau de Ponts.

Una vegada finalitzat el concert, es va iniciar la batucada a càrrec del grup de percussió Ban del Pal, petits, joves i grans van ballar al ritme dels tambors d’aquest grup que, com sempre, va contagiar a tothom amb la seva energia.

Una vegada acabada la batucada, era el moment solemne de realitzar els agraïments als organitzadors, iniciar el lliurament de premis dels diferents concursos i finalment el sempre esperat relleu de la Comarkalada, que el proper octubre de 2018 es realitzarà a Albesa.

Després, les diferents colles es van anar repartint en els diferents bars i restaurants de la població per anar a sopar i agafar forces pel concert.

El concert amb els grups Hotel Cochambre, Bocamolls i el fi de festa amb Dj. Moncho va iniciar-se a 2/4 d’una i va finalitzar ben entrada la matinada.

Des de l’Oficina Jove de la Noguera, volem donar el nostre més sincer agraïment als/les organitzadors/es i a tots els i les joves participants en la XII edició de la Comarkalada i també els volem animar a participar en la propera edició, que ja serà la XIII! I, no ens cansarem de repetir-ho, sempre en municipis diferents! Això diu molt de la capacitat participativa i organitzativa dels joves i municipis de la nostra comarca. Enhorabona! Ens veiem l’any que ve a Albesa!