al contingut a la navegació Informació de contacte

Cubells aplega el proper 29 de juny la 16a edició de la Comarkalada, Trobada Jove de la Noguera

Presentació de la Comarkalada 2024 al Castell de Cubells
Presentació de la Comarkalada 2024 al Castell de Cubells

DIVENDRES 31 MAIG 2024

La localitat de Cubells acollirà el proper 29 de juny la 16a edició de la Comarkalada, convertint-se així durant un dia en el centre neuràlgic del jovent de la comarca de la Noguera. Una de les novetats d’aquest any és que la Trobada Jove de la Noguera s’ha avançat a l’estiu, quan habitualment es celebrava a principis del mes d’octubre, tal com també va passar l’any 2015, quan Cubells va acollir el certamen per primera vegada. La Comarkalada està organitzada conjuntament a tres bandes, en aquesta ocasió per l’Associació de Joves Jo Qblls, l’Ajuntament de Cubells i l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i es preveu una participació similar a la dels últims anys, d’una quinzena d’associacions de joves de municipis de la comarca.

Aquest divendres 31 de maig s’ha dut a terme l’acte de presentació del cartell i del programa d’activitats de l’edició d’enguany al castell de Cubells.  L’acte ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; la vicepresidenta del Consell i consellera comarcal de Drets Socials, Joventut i Igualtat, Maricel Segú; el tinent d’alcalde de Cubells, Gerard Fons; el president de l’Associació de Joves Jo Qblls, Ignasi Bustamante, així com també d’altres membres de l’associació juvenil, representants d’altres entitats juvenils de la comarca i els tècnics de l’Oficina Jove de la Noguera Eloi Bergós, Ramon Verdés i Xavi Farreny.

Una de les novetats destacades del programa d’activitats és l’Altaveu Jove, en què l’organització habilitarà un escenari a disposició de qualsevol jove disposat a compartir el seu talent, ja sigui en forma de música, humor, dansa, màgia o qualsevol altra disciplina. També s’ha organitzat un concurs de cant, en què el/la guanyador/a tindrà l’opció de cantar una cançó amb un dels caps de cartell del concert de nit, o una barra de còctels sense alcohol, que estarà disponible durant tot el dia i també durant tota la nit, coincidint amb els concerts.

No hi faltarà la Fira Jove, un dels clàssics de la Comarkalada, en què les associacions juvenils participants exposen la seva creativitat. En aquesta ocasió, el tema escollit de la Fira és “L’origen del nom del meu poble”, i cada associació de joves haurà de representar-lo decorant el seu estand amb motius que el representin o a través de disfresses i/o representacions teatrals. El primer premi per a l’estand guanyador serà de 300 euros per a l’associació de joves del poble, el segon premi serà de 200 euros i el tercer de 100 euros.

Més informació a les bases del concurs de la Fira Jove, que es troben al fitxer adjunt que apareix al final o al marge superior esquerre de la notícia. 

El cartell musical d’aquesta edició ve encapçalat pels concerts de Els Catarres i Figa Flawas i es completa amb les actuacions del DJ Jordi Balagué i Festucs Brass Band. Les entrades per al concert es poden comprar de forma anticipada a la plataforma Entrapolis i ja es poden comprar presencialment de forma anticipada a l’Oficina Jove de la Noguera (a un preu de 15 euros), entre d’altres llocs.

El programa d’actes també preveu un taller teatralitzat lúdic sobre la immigració i la interculturalitat, un vermut electrònic, espectacles de carrer, una gimcana jove o concursos, entre d’altres.

La Comarkalada és una ativitat inclosa dins del Pla Comarcal de Joventut que té l’objectiu de potenciar l’equilibri territorial, la cohesió social i la relació entre el jovent de tots els pobles de la comarca, i reforçar la implicació del jovent del poble amfitrió amb les activitats que s’hi programen.

 

 

 

Fitxers adjunts