al contingut a la navegació Informació de contacte

Dos sessions formatives prèvies complementaran la Jornada de Networking, que oferirà gairebé 40 llocs de treball al jovent de la Noguera

DILLUNS 25 FEBRER 2019

La Jornada de Networking, del proper 21 de març al Consell Comarcal de la Noguera, oferirà fins a una quarantena d’ofertes de feina als i a les joves professionals del territori que es vulguin inscriure a la trobada. La iniciativa, organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal i el Consorci Grup d’Acció Local (GAL) Noguera-Segrià Nord, vol crear sinergies entre les empreses de la comarca i el jovent d’entre 16 i 35 anys, i esdevenir un punt de trobada per posar en contacte la demanda real d’ocupació i les ofertes de feina, incentivant la incorporació de talent jove a les empreses i alhora fomentant la seva inserció laboral i l’arrelament al territori. La trobada va dirigida especialment al segment de població activa més jove però tampoc s’exclourà les candidatures que sobrepassin la franja d’edat requerida.

Prèviament, per contribuir que la Jornada de Networking sigui profitosa per a les empreses i els i les joves demandants d’ocupació, es faran dos sessions de formació La primera, prevista per al proper 8 de març al Consell Comarcal de la Noguera, va dirigida a les empreses i es centrarà en com es pot trobar el professional ideal. La xerrada, impartida per David Balaguer, s’emmarca en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. La segona sessió formativa, prevista per al 14 de març al casal Lapallavacara de Balaguer, s’adreça als i les joves professionals. La xerrada anirà a càrrec de la tècnica referent d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove de la Noguera, Alba Ribó, que explicarà com convertir-se en el professional idoni per a una empresa.

Les ofertes de treball de la Jornada d’aquest any provenen de sis empreses de la comarca de la Noguera que ja s’han inscrit al Networking. Les firmes participants són dels sectors agroalimentari, construcció d’obra civil, metall, hostaleria i energies renovables, i busquen la incorporació de nous talents joves de perfils professionals molt diversos. En concret, els llocs de treball que s’ofereixen a la Jornada són els d’enginyer/a (de camins, civil, agrònom, energies renovables), programador/a informàtic/a, ajudant de cuina, cuiner/a, cambrer/a, personal de neteja, peó de neteja diària, administratiu/va, recepcionista, peó de recollida de residus porta a porta, conductor/a de maquinària d’obra civil, peó de pavimentació de carreteres, arquitecte/a tècnic/a, titulat/da en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), tècnic/a de qualitat, auxiliar de laboratori, mecànic/a, frigorista, comercial amb domini d’anglès. Malgrat tot, el perfil més sol·licitat és el de peó del sector de la fruita (recol·lector/a, envasador/a, poda, conductor/a de tractor i conductor/a de carretó elevador).

El termini per presentar-se com a candidat/a en algun dels llocs de treball esmentats s’ha obert aquesta setmana i finalitzarà el proper 13 de març. Les inscripcions es poden fer efectives de forma telemàtica omplint un formulari disponible al web de l’Oficina Jove de la Noguera (www.noguerajove.cat), a l’apartat “Destacats”.

La Jornada arrencarà al matí amb la presentació de les empreses inscrites i les seves ofertes de feina. Un dels principals atractius de la jornada arribarà després amb els speed meetings, rondes d’entrevistes individuals d’uns dos minuts de durada entre empreses i demandants de feina. Després d’una pausa, les empreses disposaran d’espais individuals per entrevistar amb més profunditat els candidats que els hagin semblat més adequats per a la seva empresa.

La Jornada de Networking s’inclou en el programa Odisseu, desenvolupat conjuntament per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local i la xarxa de professionals de Joventut. Odisseu és un projecte que incentiva el retorn dels joves al món rural a partir de facilitar la seva inserció laboral i el seu arrelament.