al contingut a la navegació Informació de contacte

El Concurs de Cartells Antitabac obre la participació a tot el jovent de la Noguera

DIJOUS 13 ABRIL 2023

La setena edició del Concurs de Cartells Antitabac obrirà la seva participació a tot el jovent de la comarca de la Noguera amb edats compreses entre els 10 i els 20 anys. El certamen, organitzat per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, afronta l’edició d’enguany amb el repte d’incrementar la seva participació i per aquest motiu no només s’adreçarà als alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de la Noguera, tal com passava fins ara, sinó també a joves residents a la comarca que cursen estudis en instituts d’altres comarques o que ja han abandonat els seus estudis.

El concurs té l’objectiu de prevenir i conscienciar el jovent dels riscos que comporta el consum de tabac i els efectes nocius que té per a la salut. Els cartells que es presentin a concurs hauran de centrar-se en aquesta temàtica i podran ser un dibuix, un collage, un document en format digital o qualsevol altra idea creativa amb materials, pintures, imatges i/o objectes diferents. El termini per presentar els originals s’ha obert aquesta setmana i finalitzarà el proper 12 de maig.

El certamen atorgarà tres premis diferents per al millor cartell de cadascuna de les tres categories existents. El primer premi correspondrà al millor cartell d’entre els tres finalistes de cadascuna de les categories. El premi consisteix en un xec regal de 150 euros bescanviables en material esportiu, que s’haurà d’adquirir en establiments comercials ubicats a la comarca de la Noguera. El segon i tercer premi el rebran els altres dos cartells finalistes i cadascun d’ells rebrà un xec regal de 100 euros bescanviables en material esportiu. Els participants es poden presentar de forma individual o en grups. El cartell guanyador apareixerà a les campanyes comarcals de l’any 2023 contra el consum de tabac organitzades des de la Mesa de Salut Jove de la Noguera. Tota la informació sobre les bases i la convocatòria del concurs es pot consultar al web de l’Oficina Jove de la Noguera.

L’acte d’entrega dels premis es durà a terme el proper 31 de maig al Consell Comarcal de la Noguera, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac. Prèviament, els cartells que s’hagin presentat a concurs es podran veure dues setmanes abans en una exposició que s’habilitarà a l’Oficina Jove de la Noguera.