al contingut a la navegació Informació de contacte

El JoVa amplia la seva participació amb l’adhesió de 19 municipis

El 31 d'agost els Joves aniran a PortAvenutra

Alcaldesses i alcaldes dels pobles que participen en el JoVa
Alcaldesses i alcaldes dels pobles que participen en el JoVa

DILLUNS 20 JUNY 2022

L’onzena edició del projecte Joves i Valors (JoVa), organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, donarà el tret de sortida aquest proper mes de juliol amb la participació de 19 municipis, una xifra superior a la de l’any passat, quan es va arribar fins als 15. El nombre de participants es preveu que també sigui superior, en bona part perquè el projecte recupera aquest any la tradicional sortida a PortAventura, després de dos anys sense poder-la dur a terme a causa de les restriccions derivades de la pandèmia. La sortida, prevista pel proper 31 d’agost, respon a la voluntat d’agrair al jovent participant les tasques fetes a benefici del seu poble. El JoVa, dirigit a joves d’entre 12 i 17 anys, és un projecte comarcal que consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

Els municipis que aquest any s’han afegit al JoVa són Àger, Albesa, Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Cubells, Ivars de Noguera, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. L’acte de presentació de l’edició d’enguany es va dur a terme aquest dilluns al claustre del Consell Comarcal i va comptar amb la presència d’alcaldes/esses i representants municipals dels 19 municipis participants.

Totes les poblacions duran a terme el JoVa durant els mesos de juliol i agost i el jovent participant haurà de destinar a l’activitat un mínim de 40 hores. Les principals accions són l’adequació i neteja d’espais municipals, la rehabilitació i pintura de mobiliari urbà o col·laboracions en l’organització d’activitats municipals. Les inscripcions ja estan obertes des de fa dies i el jovent que s’hi vulgui apuntar s’haurà d’adreçar al seu ajuntament respectiu.