al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Encomarca’t arrenca a Balaguer amb una quarantena de joves de la Noguera i l’Alt Empordà

DIMARTS 02 JULIOL 2019

 El centre històric de Balaguer ha estat aquest dilluns el punt de sortida de la segona edició de l’Encomarca’t, una trobada entre joves de la Noguera i de l’Alt Empordà que ha aplegat una quarantena d’inscrits/es, una desena més que l’any passat, confirmant així la seva consolidació. El projecte, impulsat per les Oficines Joves dels consells comarcals de la Noguera i l’Alt Empordà i amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i les coordinacions generals de Joventut a Lleida i Girona, té com a objectiu l’intercanvi d’experiències i coneixements entre les/els joves i les/els tècnics de Joventut de les dos comarques. La intenció és compartir problemàtiques, necessitats i inquietuds juvenils, així com també afavorir l’intercanvi cultural i lúdic a través de la descoberta del territori. Un altre dels trets distintius del projecte, que s’allargarà durant cinc dies i finalitzarà el proper 5 de juliol a Figueres, és que les/els adolescents participants, d’entre 14 i 21 anys, exerceixen d’amfitrions/es per donar a conèixer la seva comarca als de l’altra.

La segona edició de l’Encomarca’t ha arrencat aquest dilluns 1 de juliol al casal Lapallavacara de Balaguer amb un acte de recepció institucional dels joves participants de l’Alt Empordà. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal i la vicepresidenta en funcions del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, que els han donat la benvinguda. Posteriorment els i les joves han fet una visita al Centre d’Interpretació de l’Or del Segre i una visita guiada pel casc antic de Balaguer. D’aquesta manera, la vintena d’inscrits de diferents municipis de la Noguera han pogut començar a exercir de “guies turístics” de la seva comarca.

El programa d’activitats es preveu que continuï aquest dimarts amb una sortida al congost de Mont-rebei, tot i que aquesta activitat només es podrà dur a terme si s’acaba aixecant la prohibició d’accedir al massís del Montsec. De cara a la nit s’ha previst un taller nocturn d’observació d’estrelles. L’estada a la Noguera finalitzarà el 3 de juliol amb una visita diürna al Centre d’Observació de l’Univers (COU), a Àger. Aquell mateix dia el projecte es desplaçarà a l’Alt Empordà, amb una visita guiada a Figueres, basada en un itinerari de caire històric que repassa els bombardeigs i els refugis a la ciutat durant la Guerra Civil espanyola. L’endemà està prevista una sortida amb barca des de Roses fins a Cadaqués, resseguint les cales del sud del Parc Natural del Cap de Creus. L’últim dia es reservarà per visitar el Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera, i la mina d’en Negrín, a la Vajol, on el govern de la segona República va amagar fons del Banc d’Espanya i obres d’art del Museu del Prado durant la Guerra Civil.