al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove inaugura l’exposició “Sota pressió”, vinculada a les addiccions i les conductes de risc

DIMARTS 11 FEBRER 2020

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i l’Associació Antisida de Lleida van inaugurar aquest dimarts l’exposició “Sota pressió” al casal d’entitats Lapallavacara de Balaguer. Una quarantena de joves de l’Institut Almatà i l’Escola Pia de Balaguer van ser els primers a visitar aquesta mostra, que vol explicar de manera gràfica com pot afectar la pressió de grup en un adolescent a l’hora de prendre decisions al voltant de qüestions com ara el consum de drogues i com es poden superar aquestes conductes de risc a través de l’assertivitat i d’altres tècniques de comunicació. Les visites també es complementen amb una xerrada informativa sobre el món de les addiccions impartida pels/per les mateixos/es organitzadors/es. L’exposició, situada a la primera planta de l’edifici, consta de 12 plafons en format de còmic que barregen text i il·lustració i té la voluntat de captar sobretot l’atenció del jovent.

La vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Anna Maria Calvís, ha remarcat la gran acceptació que té l’exposició entre els centres educatius i ha subratllat que “és una bona oportunitat perquè el jovent conegui l’impacte que té l’entorn dels companys a l’hora de determinar la seva conducta”. L’acte d’inauguració també va comptar amb la presència del Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, el regidor de Governació, Afers Socials i Participació de la Paeria de Balaguer, Kevin Bruque, la coordinadora de l’Oficina Jove de la Noguera, Anna Porté i la tècnica de l’Associació Antisida de Lleida, Sònia Notario.

La previsió és que més de 260 joves de quart d’ESO provinents de sis instituts de la Noguera (Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, Els Planells d’Artesa de Segre, Ciutat de Balaguer i Vedruna de Balaguer, a banda dels dos esmentats anteriorment) acabin apropant-se a l’exposició durant les dues setmanes que estarà oberta al públic. La mostra s’allargarà fins el proper divendres 21 de març.