al contingut a la navegació Informació de contacte

La 15a Comarkalada repassa els principals monuments de la Noguera i passa el relleu al jovent de Cubells

Joves participants de la Comarkalada
Joves participants de la Comarkalada

DIUMENGE 08 OCTUBRE 2023

Fins a 16 associacions de joves de la comarca de la Noguera van participar aquest dissabte en les diferents activitats programades durant tot el dia de la 15a edició de la Comarkalada, celebrada a Térmens, el mateix poble que va acollir-ne la primera edició. Les diferents associacions juvenils participants van haver de recrear un monument del seu poble al seu estand. Aquesta iniciativa s’emmarca en la Fira Jove de la Comarkalada, en què cada associació exerceix les tasques d’ambaixadora del seu poble i s’ha de fer càrrec del muntatge del seu estand relacionat amb una temàtica determinada, que cada any és diferent. La Comarkalada, organitzada aquest any per l’Associació Consell Local de Joventut Konjovent de Térmens, l’Ajuntament i l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, és una activitat inclosa en el Pla Comarcal de Joventut que respon a la voluntat de potenciar l’equilibri territorial, la cohesió social i la relació entre el jovent de tots els pobles de la comarca.

El programa d’actes es va allargar durant tot el dia i també va incloure un vermut popular i musical, un dinar popular, amb l’assistència d’uns 300 comensals, espectacles de carrer, una gimcana jove o concursos, entre d’altres.

La 15a Trobada Jove de la Noguera va reunir les associacions de joves dels pobles d’Albesa, Algerri, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Cubells, Gerb, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Menàrguens, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Tartareu, Torrelameu i l’amfitriona, de Térmens. Els diferents estands de la Fira Jove van participar en un concurs, amb premis en metàl·lic de fins a 300 euros, per destacar-ne els tres millors, en funció de la seva originalitat, missatge i posada en escena.

Un dels moments més esperats de la jornada va ser el relleu de la Comarkalada, en què els organitzadors desvetllen quina població de la Noguera acollirà la propera edició de la Trobada Jove de la Noguera. En aquesta ocasió la sorpresa va ser relativa, perquè ja se sabia que el municipi que l’any que ve es convertirà en la seu de la 16a Comarkalada: serà Cubells.

La jornada va arrencar al matí amb un esmorzar a base de xocolata calenta i melindros, seguit d’un taller de risoteràpia a càrrec de la companyia Lo Somriure Solidari. Posteriorment es va inaugurar la Comarkalada, a càrrec de l’alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell; el president del Consell Comarcal, Miquel Plensa; la vicepresidenta del Consell i consellera de Joventut, Maricel Segú; la directora del Serveis Territorials de Joventut a Lleida, Joana Terré, i el diputat provincial Marc Solanes. Així mateix, durant tot el dia l’antiga església de Sant Joan va acollir una exposició fotogràfica retrospectiva dels primers 15 anys d’història de la Comarkalada, amb imatges d’aquesta trobada juvenil que s’ha anat desplaçant cada any en un poble diferent de la comarca.

Un altre dels moments destacats va ser el concert de nit, amb un gran èxit de públic. El pavelló poliesportiu de Térmens va vibrar amb un cartell de luxe, encapçalat per Stay Homas, Sexenni i els DJ’s Marsal Ventura i Jordi Laro.