al contingut a la navegació Informació de contacte

La Jornada de Networking de la Noguera acull 50 joves i 10 empreses

DIMECRES 05 ABRIL 2023

La sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera ha estat l’escenari aquest dilluns, 3 d’abril, de la cinquena edició de la Jornada de Networking Jove de la Noguera, amb la participació d’una cinquantena de joves que busquen feina i de 10 empreses del territori amb ofertes laborals disponibles. La jornada, organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i el Consorci GAL Noguera-Segrià Nord, és un punt de trobada entre joves demandants d’ocupació i empreses a la cerca de talent jove amb l’objectiu d’impulsar la incorporació del jovent al món laboral i a la vegada cobrir les ofertes de feina de les empreses de la comarca.

La jornada ha estat inaugurada per la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Joana Terré i el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, que han ressaltat l’èxit de participació del certamen i han agraït la presència dels joves i empreses assistents. La jornada ha continuat amb un taller dirigit a empreses i joves centrat en facilitar eines per afrontar un procés de selecció laboral. El taller, a càrrec de la formadora en Comunicació Corporativa i Interna, Maribel Contreras, ha suposat un primer punt de contacte entre els joves i les empreses participants. Tot seguit, les empreses han presentat als joves les seves ofertes laborals i els perfils que busquen. Després d’una pausa per esmorzar al Claustre del Consell Comarcal, que també ha servit per afavorir la interrelació entre jovent i empreses, la jornada s’ha completat amb unes rondes d’entrevistes individuals curtes ("speed meetings") entre empreses i demandants de feina.

En aquesta edició hi han pogut participar joves aturats/des inscrits/es al SOC o joves que busquen feina, així com també joves universitaris/àries o de cicles de formació. Les ofertes per als joves universitaris provenien d’empreses participants en el programa Odisseu, una iniciativa que té com a objectiu principal el retorn dels joves al món rural fomentant la seva incorporació laboral i el seu arrelament a la comarca. Les ofertes Odsisseu poden consultar-se a https://www.odisseujove.cat/ofertes-de-practiques/, i el termini per inscriure-s‘hi finalitza el proper 19 d’abril. Odisseu està desenvolupat conjuntament per Oficines Joves i Grups d’Acció Local i finançat per la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.