al contingut a la navegació Informació de contacte

La Noguera acull aquest estiu 3.700 joves participants en activitats de lleure

DIVENDRES 27 JULIOL 2018

La Noguera compta aquest estiu amb 3.690 infants i joves participants en les diferents activitats de lleure que s’hi desenvolupen i es consolida com la segona comarca del pla de Lleida amb el nombre més alt d’inscrits, per darrera del Segrià. Segons dades de la Direcció General de Joventut, a les comarques de Ponent el nombre de participants en aquest tipus d’activitats educatives s’enfila fins als 13.351, repartits en 396 activitats, d’entre les quals destaquen els casals d’estiu, amb un 72% del total. Les xifres s’han donat a conèixer en el marc de les visites aquest dijous de la directora general de Joventut, Marta Vilalta, a un campament juvenil situat a Àger i del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, a dos camps de treball i dos casals d’estiu de Penelles i Montgai. En totes dues visites, Vilalta i Poch han estat acompanyats per la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, el coordinador de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, Marc Terés i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas.

Poch ha assistit a l’entrega de diplomes als 15 participants d’arreu de Catalunya del camp de treball “Recuperem el Sitjar” de Penelles, organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per l’Associació de Festes i Cultura de Penelles. Els joves de 14 a 17 anys que hi participen fan tasques de neteja i restauració d’un dels sitjars del poble, a més de senyalitzar la ruta perquè tothom pugui conèixer aquest vestigi d’interès històric. També han dut a terme tasques d’arranjament i adequació de l’antic camí del Calvari.

Prèviament, la comitiva ha visitat el camp de treball “Recuperació de senders”, a Montgai. En aquest camp, organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Fundació Josep Carol, els 24 joves voluntaris fan tasques de restauració ambiental i de senyalització de la flora i fauna de l’entorn, així com de recuperació de camins històrics amb l’objectiu de condicionar-ho per a fer-hi rutes turístiques. A tot això, Poch també ha pogut conèixer el desenvolupament dels casals d’estiu organitzats a Montgai i Penelles per part de l’AMPA CEIP La Colomina i de l’ajuntament, respectivament.

Posteriorment, Vilalta s’ha afegit a la comitiva per visitar el terreny d’acampada i campament juvenil de Fundesplai instal·lat a Àger, on aquests dies hi tenen lloc activitats de lleure del Grup d’Esplai Espurnes (d’Esplugues de Llobregat), el Grup Recreatiu, Educatiu, Social, Cultural i Alternatiu “Gresca” (Ripollet) i el Centre d’Esplai Druida (Barcelona).

Pel que fa als camps de treball, a la comarca de la Noguera aquest estiu se’n duen a terme quatre, dos dels quals a Penelles i Montgai. Els dos restants es troben a Balaguer i Algerri, gestionats per l’Associació Catalana de Lleure Formatiu. En tots dos casos els camps consisteixen en tasques arqueològiques i són d’intercanvi internacional, amb joves participants provinents d’altres països. El camp de treball de Balaguer, “Almatà 18”, es troba situat al jaciment arqueològic del Pla d’Almatà i consisteix en la neteja, excavació i delimitació de la muralla a la part sud-oest del jaciment. Per la seva part, el camp de treball d’Algerri, “Agira 18”, es centra en continuar les tasques d’excavació preventiva a la fortalesa islàmica d’Agira.