al contingut a la navegació Informació de contacte

La Sentiu de Sió acollirà l'any vinent la XIV Comarkalada

DILLUNS 08 OCTUBRE 2018

La Sentiu de Sió serà la població on l’any vinent es celebrarà la catorzena edició de la Comarkalada, la Trobada Jove de la Noguera, que cada any acull un municipi diferent de la comarca. El nom de la propera seu de la Comarkalada es va donar a conèixer dissabte passat al vespre durant el tradicional acte de relleu del certamen, que aquest any es va celebrar a Albesa.

La Comarkalada, organitzada a tres bandes per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, l’Ajuntament i l’associació de joves del municipi (en aquesta ocasió “la Veu del Jovent” d’Albesa), va comptar amb la participació de les associacions de joves d’una dotzena de municipis de la comarca (Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Cubells, La Sentiu de Sió, Les Avellanes, Menàrguens, Penelles, Ponts, Térmens i Torrelameu). La intenció és que la Trobada Jove de la Noguera esdevingui un esdeveniment obert i adreçat a tot el municipi, amb la participació de tots els veïns i veïnes i no només dels joves. Tot i això, un dels principals objectius és fomentar la implicació del jovent del poble amfitrió en l’organització de les activitats del certamen.

El programa d’actes de la Comarkalada es va allargar durant tot el dia i un dels actes més destacats va ser el dinar popular, amb la presència de 350 comensals i amb una sorpresa afegida, un missatge de vídeo gravat especialment per a l’ocasió de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La jornada va arrencar al migdia amb la inauguració de la Fira Jove de la Comarkalada, amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, la vicepresidenta del Consell Comarcal, Sònia Valero, l’alcalde d’Albesa, Antoni Balasch, el diputat provincial, Eloi Bergós, el director de l’Agència Catalana de Joventut, Francesc Poch i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas.

La Fira Jove va comptar amb una dotzena d’estands dissenyats per les associacions de joves participants, aquest any sota el lema “El meu poble a través d’una càmera”, amb el repte de recrear una oficina de turisme del poble. La voluntat de la Fira passa per implicar els nois i noies en la promoció turística de la seva població i a la vegada potenciar l’equilibri territorial, la cohesió social i la relació entre tots els joves de la comarca. La iniciativa s’ha consolidat també com un concurs d’estands, que aquest any, i com a novetat, es va complementar amb un concurs de vídeos, amb el mateix eix temàtic que el dels estands. El nou concurs va ser tot un èxit, amb la participació final d’11 associacions de joves, cadascuna de les quals amb un document audiovisual presentat. Es van emetre el mateix dia de la Comarkalada i la combinació de les 3 millors filmacions i els 3 millors estands de la Fira Jove van conformar la graella de premiats, escollits per un jurat. El primer premi, consistent en un xec en metàl·lic de 300 euros, se’l va endur l’associació de joves Konjovent de Térmens. El segon premi, de 200 euros, va ser per a l’Associació de Joves de Les Avellanes i el tercer, de 100 euros, el va rebre l’associació de Joves de Penelles.

El plat fort musical de la Comarkalada va ser el concert de nit, amb el grup Itaca Band com a cap de cartell. La plaça dels Sarraïns es va omplir de gom a gom per seguir les evolucions de la banda de mestissatge de Montcada i Reixac. El cartell es va completar amb les actuacions d’Oriol Foll, A Kontra Korrent i DJ Jordi Laro. El concert de nit va ser l’única activitat de pagament a la Comarkalada. La resta van ser gratuïtes i obertes al públic.