al contingut a la navegació Informació de contacte

Més de 19.400 joves catalans s'han beneficiat del programa de Garantia Juvenil del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per reduir l'atur

DIJOUS 17 MARÇ 2016

Un total de 19.456 joves s’han beneficiat ja del programa de Garantia Juvenil implementat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur.

A finals d’aquest any, es preveu que uns 33.000 joves es beneficiïn dels diferents programes dissenyats pel SOC, que formen la cartera de serveis de la Garantia Juvenil.

Fins ara, dels 24.724 joves inscrits a la Garantia Juvenil que complien els requisits, un total de 19.456 s’han beneficiat ja d’alguns dels programes, i 6.212 joves han trobat una feina en el decurs de la seva inscripció a la Garantia Juvenil

Els joves beneficiaris, que han de ser menors de 30 anys inscrits al programa que compleixin els requisits, tenen el compromís de la Generalitat de rebre ofertes de formació, feina, pràctiques laborals o emprenedoria, en un termini de quatre mesos des que van acabar la formació o van començar el període d’atur.

La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l’atur juvenil, dotat amb 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats membres segons les necessitats de cada mercat laboral. Catalunya compta amb 241 milions d’euros fins l’any 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha donat a conèixer aquesta informació en la inauguració de la jornada de Garantia Juvenil amb la participació de 60 entitats que gestionen els programes a la ciutat de Barcelona

Dolors Bassa ha afirmat que “el balanç del programa Garantia Juvenil és positiu” alhora que ha destacat la feina del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i de les entitats que hi col·laboren “per arribar al col·lectiu de joves més vulnerable”.

En aquest sentit, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha declarat que amb l’objectiu d’accedir més fàcilment al col·lectiu de joves “hem enviat cartes al Ministerio de Empleo y Seguridad Social demanant millorar el procés d’inscripció dels joves a la Garantia Juvenil”

Així mateix, la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, ha instat al Ministerio de Empleo a “ampliar els criteris per poder inscriure’s a la Garantia Juvenil ja que, per exemple, hi ha joves amb feines molt precàries, que treballen un dia a la setmana, i que no poden accedir-hi”.

Finalment, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha posat l’accent en la utilitat del programa Garantia Juvenil perquè “fa visible un nombre important de joves, que abans no constaven en les llistes de l’atur registrat, i que ara hi són i se’n beneficien dels serveis del Programa”.

Actuacions realitzades amb joves

Fins avui, 19.456 joves menors de 30 anys s’han beneficiat dels programes dissenyats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc de la Garantia Juvenil.

7.305 joves han rebut actuacions d’orientació i suport a la recerca de feina
5.304 joves, que no tenen l’ESO o amb un nivell competencial baix, participants en programes de Segona Oportunitat.
4.919 joves participants en formació professionalitzadora com, per exemple, en l’àrea de les Tecnologies de la Informació i Comunicació, i idiomes
1.071 joves participants en programes que inclouen la contractació com Cases d’Ofici o Fem Ocupació per Joves
217 joves participants en actuacions de formació i inserció a la borsa de laboral del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)
640 joves han participat en itineraris i programes per joves amb necessitats especials