al contingut a la navegació Informació de contacte

Més de 200 joves visitaran l’exposició “Sota Pressió” a l’Oficina Jove de la Noguera

Es una mostra dinamitzada amb un escape room sobre la influència de la pressió de grup en les decisions pròpies

DILLUNS 27 FEBRER 2023

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera és l’escenari des del 27 de febrer al 10 de març de l’exposició “Sota Pressió”, una mostra que explica de manera gràfica com pot afectar la pressió de grup en un/a jove a l’hora de prendre decisions al voltant de qüestions com ara el consum de drogues.

L’exposició és obra de l’associació Promoció i Desenvolupament Social, i consisteix en 12 plafons que combinen text i il·lustració en format de còmic. L’organització és una iniciativa de l’Oficina Jove de la Noguera i la Fundació Antisida de Lleida, que finalment han pogut portar-la a la comarca de la Noguera després de quatre anys sense poder programar-se a causa de la pandèmia.

Una de les principals novetats de la mostra d’enguany són els canvis introduïts en la dinàmica grupal dirigida al jovent que visitarà l’exposició: un “escape room” o joc d’escapada on els joves treballaran de forma participativa el món de les addiccions i com poden superar aquestes conductes de risc, motivades per les pressions socials dels grups de pertinença, a través de l’assertivitat i d’altres tècniques de comunicació.

La previsió és que més de 200 joves de quart d’ESO de quatre instituts de la comarca visitaran l’exposició des d’aquest dilluns i fins a mitjans del mes de març. Els instituts que s’han sumat al projecte aquest any són l’Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, l’Almatà de Balaguer, Els Planells d’Artesa de Segre i l’Escola Pia de Balaguer. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom.