al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Oficina Jove de la Noguera organitza xerrades sobre l'impacte de la pandèmia en la salut mental

Ja s’han programat, de moment, en 15 municipis, la primera el 3 de novembre a Vilanova de la Sal

DIJOUS 28 OCTUBRE 2021

El Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat, amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la Noguera, un cicle de xerrades sota el títol de “Salut Mental i emocional Post Pandèmia”.

El cicle tractarà sobre els efectes que ha suposat la pandèmia de la Covid-19 en la salut mental de les persones. La pandèmia ha provocat un fort aïllament social que està generant grans impactes en la salut mental de persones que fins ara no s’havien trobat en aquesta situació. Les dades mostren que hi ha un augment de persones que tenen malestar emocional, por, tristor, angoixa o solitud i, per aquest motiu, des del Consell Comarcal s’ha decidit organitzar aquest cicle de xerrades amb l’objectiu d’explicar l’impacte de la Covid-19 en la salut mental i l’afectació en les diferents franges d’edat (des de la infantesa fins a la vellesa).

La iniciativa ha tingut bona acollida entre els municipis de la comarca i finalment són 15 els que oferiran el cicle. Les xerrades, que es desenvoluparan durant el tercer trimestre d’aquest mateix any, seran en format presencial i gratuït i aniran a càrrec la psicòloga i terapeuta Cèlia Camarasa i Casals. Tindran una durada d’entre 60 – 90 minuts, i es donaran recomanacions i pautes per tal de detectar i afrontar aquest malestar emocional.

Aquesta activitat està subvencionada per la Diputació de Lleida.