al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove de la Noguera inicia un cicle de sessions formatives virtuals sobre feminismes i violències sexuals

DIJOUS 18 JUNY 2020

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera posarà en marxa la setmana vinent un cicle virtual de càpsules formatives relacionades amb els feminismes, les desigualtats de gènere i les violències sexuals. El cicle consistirà en quatre sessions, a càrrec de l’associació lleidatana Lika, que s’emetran en directe a Instagram a través del perfil de l’Oficina Jove de la Noguera (@ojnoguera). Les quatre sessions es podran seguir els dilluns a partir de les 18.00h, volen ser dinàmiques i participatives i aniran dirigides especialment als i les joves, amb la intenció que interactuïn amb els/les ponents.

La primera de les càpsules formatives previstes es durà a terme dilluns 22 de juny i girarà al voltant dels feminismes i les desigualtats. La segona sessió s’emetrà el 29 de juny i es centrarà en les relacions sexoafectives i/o abusives, la tercera serà el proper 6 de juliol i parlarà sobre violències sexuals, mentre que la quarta i última, prevista per al 13 de juliol, incidirà en el paper dels mitjans de comunicació al voltant de totes aquestes qüestions.

L’objectiu del cicle de càpsules formatives és conscienciar el jovent sobre la permanència d’una societat patriarcal basada en el domini de l’androcentrisme i les desigualtats de gènere que encara persisteixen entre homes i dones. La voluntat de les sessions és parlar sense complexos sobre els estereotips de gènere i sobre problemes tant actuals com ara les violències masclistes. Segons l’Oficina Jove de la Noguera, la millor manera de lluitar-hi és la prevenció i per aquest motiu han decidit organitzar aquesta iniciativa.