al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove de la Noguera programa un taller sobre prevenció de conductes suïcides

DIMARTS 30 AGOST 2022

L’Oficina Jove de la Noguera del Consell Comarcal ha organitzat per a proper 9 de setembre al Casal Lapallavacara de Balaguer (a les 19.00h) un taller gratuït centrat en la prevenció de conductes suïcides. El taller es durà a terme com a resposta al fet que la conducta suïcida és un fenomen molt present entre els joves i perquè es preveu que encara vagi en augment en els propers anys.

Segons les últimes dades oficials, entre els joves de 15 a 29 anys, a Catalunya, el suïcidi és la segona causa de mort i la primera de mort no natural, per davant dels accidents de trànsit. L’any 2020 es van suïcidar 556 persones a Catalunya, de les quals 62 eren menors de 19 anys. Són dades preocupants que es combinen també amb la necessitat de visibilitzar aquesta problemàtica i de treballar perquè deixi de ser un fenomen tabú i desconegut.

El taller, sota el nom de “Troba les ganes de viure”, anirà a càrrec de la psicòloga i psicoterapeuta Cèlia Camarasa i tindrà dues hores de durada. La sessió, dirigida a joves però també oberta a tots els públics, combinarà una primera part vivencial centrada en experiències i una segona part més teòrica, focalitzada a donar eines i recursos preventius per evitar conductes suïcides, tant per a les víctimes com per a les persones que les envolten.

Segons Camarasa, “el taller vol donar eines per trobar un sentit a la vida. Si descobrim què és el que ens agrada o el que ens fa gaudir ja haurem fet un gran pas endavant per posar fre a qualsevol temptativa de suïcidi”. El taller coincideix amb la commemoració, el proper 10 de setembre, del dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.

 El taller compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Lleida.