al contingut a la navegació Informació de contacte

El programa Arrenca d’emprenedoria juvenil es transforma en un projecte virtual

DIVENDRES 02 OCTUBRE 2020

La vuitena edició de l’Arrenca, un programa dirigit a joves i empresaris/àries de la comarca per a la cerca d’oportunitats laborals en el món rural, es convertirà en una iniciativa virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19. Aquest projecte, organitzat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, el Grup d'Acció Local (GAL) Noguera Segrià Nord i amb el suport de la Direcció General de Joventut i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, està previst que obri portes aquesta setmana amb un programa d’activitats que inclou 3 ponències emeses per videoconferència. En canvi, les tradicionals visites de joves a les empreses s’han hagut de suspendre, mentre que les xerrades d’empresaris/àries als centres educatius, que també eren presencials, es podran seguir en directe per Internet.

L’Arrenca, adreçat a empreses i alumnes de batxillerat i cicles formatius de la comarca de la Noguera i el Segrià Nord, va començar el dia 24 de setembre amb una jornada online sobre l’ús de les xarxes socials per definir la marca empresarial, que l’alumnat va poder seguir des de classe. La segona ponència virtual va tenir lloc el 30 de setembre, centrant-se al voltant del lideratge juvenil i el relleu generacional. La tercera i última xerrada serà el 7 d’octubre, amb les tècniques de venda per a negocis rurals com a eix temàtic. Pel que fa a la supressió de les visites a les empreses, també des de les aules els i les alumnes tindran l’oportunitat de conèixer els negocis seleccionats en aquesta edició a través d’uns reportatges audiovisuals protagonitzats pels mateixos propietaris/àries de les empreses, provinents de diferents sectors com ara l’agroalimentari o el turístic.

L’Arrenca respon a l’objectiu de crear vincles entre el teixit empresarial i el jovent per tal que els i les joves identifiquin i analitzin les possibilitats que ofereixen les empreses de la comarca i puguin orientar el seu futur amb garanties, així com minimitzar la tendència a la despoblació de les zones rurals.

El programa forma part del projecte de cooperació Odisseu per al retorn dels joves al món rural, finançat per la Unió Europea i la Generalitat. Algunes de les jornades s'emmarquen dins el PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica), per tal de millorar la gestió empresarial de les empreses dels territoris rurals. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través del correu electrònic ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt.