al contingut a la navegació Informació de contacte

Torna la Comarkalada amb la XV edició i reunirà el jovent de la Noguera el 7 d’octubre a Térmens

DIMECRES 13 SETEMBRE 2023

Térmens es convertirà el proper 7 d’octubre en l’epicentre del jovent de la comarca de la Noguera amb la celebració de la XV edició de la Comarkalada. Aquest municipi ja va acollir la primera, la XV és una edició d’aniversari i ho celebrem justament fent-la on va començar tot. La Trobada Jove de la Noguera és la primera després del llarg període de pandèmia, l’última va ser el 2019 a la població de la Sentiu de Sió. Torna d’aquesta manera a iniciar la ruta que va de poble en poble seguint tota la comarca. La iniciativa està organitzada conjuntament per l’associació de joves de Térmens Consell Local de Joventut Konjovent, l’Ajuntament de Térmens i l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i es preveu una participació similar a la dels passats anys, d’una quinzena d’associacions de joves de municipis de la comarca. 

 

Aquest divendres 8 de setembre al Centre Cultural Sant Joan de Térmens s’ha fet la presentació del cartell i el programa d’activitats de la Festa Jove de la Noguera. L’acte ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; la vicepresidenta del Consell Comarcal i consellera comarcal de Drets Socials, Joventut i Igualtat, Maricel Segú; la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Térmens, Mònica Pascual; el president del Consell Local de Joventut Konjovent, Jaume Desongles, i els tècnics de l’Oficina Jove Eloi Bergós i  Caterina Rúbies.  

 

Plensa ha destacat que la Comarkalada “és un projecte important perquè és un punt de trobada de tot el jovent de la comarca de la Noguera en què s’intercanvien experiències i coneixements”. Per la seva banda els joves han convidat a les associacions de la comarca a participar de manera activa i a tots el joves del territori i població en general que aquell dia es facin presents a la població per viure un dia que volen que sigui convivència. Des de l’Ajuntament de Térmens es valora molt positivament la importància de la implicació dels joves en la vida del municipi, “han de ser el futur i motor de la població”.  

 

En aquesta ocasió, el tema escollit de la Fira és “El monument del meu poble”, en què cada associació de joves participant haurà de representar-lo a través de disfresses i decorar el seu estand amb motius que el representin. El primer premi per a l’estand guanyador serà de 300 euros per a l’associació de joves del poble, el segon premi serà de 200 euros i el tercer de 100 euros.  

El cartell musical d’aquesta edició ve encapçalat pels concerts de Stay Homas, Sexenni i es completa amb les actuacions dels DJ’s Marsal Ventura i Jordi Laro. Les entrades per al concert es podran comprar de forma anticipada a la plataforma Entrapolis a 18€ i 20€ a taquilla el mateix dia. 

El programa d’actes també preveu un vermut popular, espectacles de carrer, una gimcana jove, concursos, entre d’altres. La Comarkalada és una activitat inclosa dins del Pla Comarcal de Joventut que té l’objectiu de potenciar l’equilibri territorial, la cohesió social i la relació entre el jovent de tots els pobles de la comarca, i reforçar la implicació del jovent del poble amfitrió amb les activitats que s’hi programen.