al contingut a la navegació Informació de contacte

Tres alumnes de Batxillerat de l’Institut Almatà de Balaguer guanyen el II Concurs per a la Conscienciació sobre la Reducció del Consum d’Alcohol

Lliurament dels premis al Servei Educatiu de la Noguera
Lliurament dels premis al Servei Educatiu de la Noguera

DIMARTS 15 NOVEMBRE 2022

El vídeo presentat pels alumnes de 1er de Batxillerat de l’Institut Almatà de Balaguer Àlex Kuzmin, Jordi Gensana i Antoni Rúbies ha resultat el guanyador de la segona edició del Concurs per a la Conscienciació sobre la Reducció del Consum d’Alcohol. El certamen, organitzat per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, torna a celebrar-se després de la seva cancel·lació ara fa un any a causa de la pandèmia. El concurs ha rebut finalment un total de 8 treballs a concurs d’alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius provinents de diferents centres educatius de la comarca.

Els tres guanyadors s’enduran un premi de 550 euros bescanviables en material informàtic en comerços de la comarca. La resta de participants s’emportaran un detall en agraïment a la seva participació. El premi respon a la voluntat de sensibilitzar el jovent sobre els riscs que comporta el fet de consumir alcohol i els efectes nocius que suposa per a la salut i també vol prioritzar-ne la prevenció. El vídeo guanyador passarà a ser la imatge de la campanya de conscienciació contra el consum d’alcohol de la comarca de la Noguera.  El podeu veure en el següent enllaç:

https://www.youtube.com/shorts/8RJ51vhrv0U

L’acte d’entrega del premi als guanyadors del certamen s’ha celebrat aquest dilluns al Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, ubicat a l’edifici del Servei Educatiu de la Noguera, amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, que es commemora aquest dimarts 15 de novembre. Durant l’acte s’han pogut visionar tots els vídeos a concurs, amb la presència de tots i totes les participants. L’acte l’ha presidit el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, que ha destacat que “el consum d’alcohol entre els joves és un problema que ens preocupa i més encara davant l’increment dels botellots, per la qual cosa campanyes com aquesta, de sensibilització sobre la reducció del consum d’alcohol, són més necessàries que mai”.

El Concurs per la Conscienciació sobre la Reducció del Consum d’Alcohol s’adreça a alumnes de 6è de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà de tots els centres educatius de la Noguera, que en aquesta segona edició van poder presentar les seves creacions fins al passat 2 de novembre.