al contingut a la navegació Informació de contacte

Un jove de 19 anys de Balaguer guanya el VIII Concurs de Cartells Antitabac

Lliurament de premis del VIII Concurs de Cartells Antitabac
Lliurament de premis del VIII Concurs de Cartells Antitabac

DIJOUS 30 MAIG 2024

L’original titulat “No és una alternativa, vapejar és una pràctica nociva”, a càrrec Marc Sol, de 19 anys d’edat i veí de Balaguer, ha resultat el guanyador de la vuitena edició del Concurs de Cartells Antitabac, dedicat aquest any al consum de vapejadors entre el jovent. El concurs, organitzat per la Mesa de Salut Jove de la Noguera i coordinat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, s’ha volgut centrar aquest any en els perills dels vàpers i els efectes perjudicials que tenen per a la salut, coincidint amb un increment alarmant d’aquest consum en els últims anys entre els i les més joves.


A banda del cartell guanyador, els dos originals finalistes restants han estat els següents: d’una banda, l’obra titulada “Allibera la teva vida dels vàpers, tria una salut sense lligams”, obra de la balaguerina Rayan Bahbahi, de 16 anys d’edat, i de l’altra l’obra titulada “Que les modes no ens matin”, elaborada per Ada Espona, Àlex Culacai i Aniol Masip, tots ells alumnes de 6è de primària de l’escola Joan Ros Porta de Menàrguens (ZER El Jonc). El cartell guanyador, que apareixerà a les campanyes comarcals dels propers mesos contra el consum de tabac, s’ha endut un premi consistent en un xec regal de 150 euros bescanviables en material esportiu, mentre que els dos finalistes s’han endut, cadascun d’ells, un altre xec de 100 euros per a la mateixa finalitat. El premi respon a la voluntat de prevenir i conscienciar el jovent dels riscos que comporta el consum de tabac i els efectes nocius que té per a la salut.


L’acte d’entrega dels premis s’ha dut a terme aquest dimarts 30 de maig a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, coincidint amb els actes que se celebren aquests dies amb motiu del Dia Mundial sense Tabac. El president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, que ha presidit l’acte juntament amb la vicepresidenta de l’ens, Maricel Segú, ha subratllat que “la prevenció entre els joves és bàsica per fer front al consum de vapejadors, una pràctica de tabaquisme perillosa i encara desconeguda, perquè encara se n'estan estudiant els efectes per a la nostra salut”.
La quinzena d’obres presentades en aquesta edició s’exposaran del 31 de maig fins al 14 de juny al pavelló polivalent Inpacsa, juntament amb els cartells guanyadors de les anteriors edicions.