al contingut a la navegació Informació de contacte

Què és una associació?

L’associacionisme és una eina que tenen les persones joves per posar en pràctica el seu empoderament, així com per fomentar la seva participació en la societat i la cohesió social. En una societat actual cada cop més individualitzada és important tenir en compte la possibilitat de crear teixit associatiu juvenil per impulsar la presa de decisions sobre tot allò que afecta les seves vides, com ara el seu entorn, les seves relacions i les possibilitats de desenvolupament personal i col·lectiu.

Una associació és una agrupació de persones que s’uneixen de manera voluntària per aconseguir, sense ànim de lucre, una finalitat comuna. El moviment associatiu està molt arrelat a Catalunya i respon a la voluntat de transformar la realitat a través de la participació i la cohesió social.

Les persones joves tenen la capacitat de ser protagonistes a l’hora de decidir aspectes o qüestions que els afecten directament, ja sigui participant en associacions o també emprant els altres canals de participació que tenen a l’abast.

Si vols conèixer el moviment associatiu juvenil de Catalunya consulta el cercador d’entitats que t’adjuntem a continuació: 

Cercador.JPG