al contingut a la navegació Informació de contacte

👥 JoVa

Joves i Valors

👥 JoVa

Joves i Valors

Projecte impulsat des de l'Oficina Jove de la Noguera i la regidoria de Joventut dels diversos ajuntaments de la Noguera, consistent en oferir la possibilitat als joves de 12 i 17 anys de realitzar una activitat de voluntariat durant l'estiu al servei del poble.
Els serveis a prestar depenen de cadascun dels Ajuntaments participants al projecte, els quals determinen el número d'hores que els joves del seu municipi destinen al projecte. S'ha establert un mínim de 40 hores repartides durant les tres setmanes que dura el projecte, i que es durant a terme durant els mesos de juliol i agost i on les tasques a realitzar seran les que cada Ajuntament cregui pertinents.
Els i les joves hi participen voluntàriament però se'ls demana compromís amb el que decideixen fer i responsabilitat en les activitats que duran a terme.

Finalment, com a recompensa per al feina ben feta, es realitza una sortida conjunta entre el jovent de tots els municipis participants a Port Aventura.

Objectius

1. Fomentar la participació dels i les joves en el desenvolupament social i cultural del municipi.

2. Oferir una oferta lúdicoeducativa als i les joves menors de 18 anys durant el període de vacances d’estiu.

3. Oferir una contraprestació a les persones joves la qual reverteix en activitats adreçades a ells mateixos.

4. Fomentar pràctiques i aprenentatges que ajudin a la gent jove a conèixer i respectar el seu municipi.

Destinataris

Joves d'entre 12 i 17 anys dels diferents municipis de la Noguera.

Any d'inici del projecte:
2012

Municipis participants (des del 2012 fins l'actualitat):
Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes, Artesa de Segre, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Cabanabona, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Penelles, la Sentiu de Sió, Tartareu, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer.

IMG_20170830_193603_529.jpg