al contingut a la navegació Informació de contacte

Comença el curs de vetllador/a escolar al Consell Comarcal de la Noguera

Inscrits una vintena d’alumnes

Inauguració del curs
Inauguració del curs

DIMECRES 02 NOVEMBRE 2022

El dia 2 de novembre ha començat el curs de formació com a vetllador/a escolar, organitzat pel Servei d’Atenció Sociocultural al Poble Gitano dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera. Amb un vintena de persones inscrites, el curs té una durada de 30 hores, repartides en sessions de 3 hores durant els mesos de novembre i desembre, de les 15.15 h a les 18.15 h.

Els vetlladors i vetlladores escolars són auxiliars d’educació especial que treballen en l’entorn escolar per donar suport a l’autonomia dels infants i joves amb un alt grau de dependència amb l’objectiu que puguin participar en totes les activitats escolars.

Amb el curs s’imparteix formació sobre coneixements, eines i formes d’intervenció per potenciar l’autonomia personal d’aquests alumnes tant a nivell motriu com social i emocional. La figura del vetllador/a és clau en el model d’escola inclusiva perquè els infants amb necessitats educatives especials puguin participar en totes les activitats i estiguin integrats al grup escolar.

El president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa i Martínez, ha destacat la importància que les escoles puguin comptar amb aquest personal d’acompanyament als infants i joves amb dependència, ja que “són imprescindibles per tal que l’escola actual sigui capaç d’acollir tot l’alumnat en edat escolar, i disposi de tots els mitjans perquè l’escola sigui realment inclusiva”. També ha valorat l’oportunitat laboral per a les persones inscrites, atesa la manca d’auxiliars d’educació especial a la Noguera.