al contingut a la navegació Informació de contacte

La conferència “El camí cap a la diversitat” de Mahmoud Assy, darrera activitat del Dia per a l’Alliberament LGTBI+ a la Noguera

DIMECRES 06 JULIOL 2022

El dia 14 de juliol, a les 20.00 hores, a la sala d'actes del Consell Comarcal de la Noguera s'ha programat la conferència “El camí cap a la diversitat”, a càrrec de Mahmoud Assy, consultor de DEI (Diversitat, Equitat i Inclusió). La xerrada està organitzada per l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI, i compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta activitat s'emmarca en els actes commemoratius del passat 28 de juny, Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+, amb l'objectiu de continuar treballant perquè la societat integri la visibilitat de les persones LGBTI, i es criminalitzin les agressions i discriminacions per diversitat sexual i de gènere, tant legitimitzades pel seximse, el masclime i les LGBTIfòbies existents encara avui en la societat. 

Com que la conferència coincideix amb el Dia Internacional per la Visibilitat no binària, també s'aprofitarà l'acte per reivindicar i conscienciar sobre les necessitats de les persones no binàries arreu del món. Les persones no binàries qüestionen la dualitat de gènere (home-dona), col·locant-se fora dels rols de gènere esperats per cadascuna de les categories. Les persones no binàries es troben sota el paraigua trans*. Algunes de les reivindicacions de la comunitat no binària són l'educació dels infants en identitats no binàries, el reconeixement legal de les identitats no binàries i l'ús de pronoms i llenguatges neutres, entre d'altres.

Des del Consell Comarcal de la Noguera es manté el compromís de seguir treballant en les polítiques d'igualtat i LGTBI, com a eina de transformació social cap a la plena igualtat per tal de fer valdre els drets LGTBI i lluitant contra qualsevol forma de masclisme, de discriminació i violència que suposa l'LGTBIfòbia en totes les seves formes.