al contingut a la navegació Informació de contacte

Reunió del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Noguera

DIVENDRES 30 SETEMBRE 2022

El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Noguera s’ha reunit el divendres 30 de setembre a la seu del Consell Comarcal de la Noguera. Convocat per l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, hi han assistit més de trenta representants dels casals de gent gran dels pobles de la Noguera i diferents professionals dels Serveis Socials.

En la trobada s’han presentat els diferents accions i programes que s'ofereixen actualment des de l'àrea de Serveis Socials adreçats a la gent gran com el Servei del Banc de Productes de Suport o el Servei de Teleassistència, i també les activitats que es faran en diversos municipis, com són les Aules de la Noguera, els tallers de l’ús del mòbil i d’estimulació cognitiva, entre d’altres. També s’ha presentat la Trobada de la Gent Gran de la Noguera, prevista cap a l’abril.

Una de les novetats d’enguany es l’assistència de membres del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Noguera a la FiraGran, Saló de les Persones Grans de Catalunya que es fa del 19 al 21 d’octubre a l’Hospitalet, per tal que puguin conèixer solucions diverses a les seves necessitats i inquietuds, ampliar el coneixement d’activitats i projectes que puguin ser aplicables a la comarca, i tot allò que pugui ser del seu interès per afavorir un envelliment actiu, saludable, i amb les millors condicions d’atenció social.

El president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa i Martínez, els ha expressat l’agraïment per la seva implicació i la bona predisposició a fer possible la implementació de les polítiques comarcals adreçades a la gent gran. També els ha recordat que totes les seves propostes seran benvingudes i estudiades per poder tirar-les endavant.

En acabar la reunió, els assistents a la reunió han palesat la importància de commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran, el dia 1 d’octubre, que dona visibilitat a les condicions d’envelliment de la societat actual i reclama el dret a una vellesa digna i segura des d’un punt de vista positiu.