al contingut a la navegació Informació de contacte

Trobada de cultures a Artesa de Segre pel Dia Mundial de la Diversitat Cultural

Tindrà lloc el dia 21 de maig a la plaça de l’Ajuntament d’Artesa de Segre

Programa de la Trobada de Cultures a Artesa de Segre
Programa de la Trobada de Cultures a Artesa de Segre

DIMARTS 17 MAIG 2022

L’Ajuntament d’Artesa de Segre i l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, han organitzat una trobada de cultures amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural. Sota el lema “Acte Mundial de la Diversitat Cultural”, la trobada té l’objectiu de posar en valor totes les cultures que conviuen a Artesa de Segre.

Per aconseguir-ho, el dia 21 de maig de 2022, a la plaça de l’Ajuntament d’Artesa de Segre, l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera juntament amb entitats i col·lectius del municipi oferiran un ampli ventall d’activitats per mostrar la riquesa cultural de la població i també donar a conèixer les diferents entitats que treballen, dia a dia, per afavorir la convivència des del respecte a la diferència.

Aquesta proposta es fa per primera vegada a Artesa de Segre, les activitats i les actuacions són per a totes les edats, i van a càrrec de les 17 entitats d’Artesa de Segre que hi participen.

El programa de la trobada és el següent:

- 10.30 h Obertura de la «Mostra de Cultures»: jocs del món, exposicions, gastronomia, vestuari, música, llengua, danses, tallers de cal·ligrafia àrab, tatuatges de henna, trenes africanes, etc. (tallers simultanis)

- 10.30 h -13.30 h Actuacions cada 15 minuts.

-12.00 h Salutació per part de les autoritats i lectura del Manifest del Dia Mundial de la Diversitat Cultural amb diferents llengües.

La diversitat cultural és una eina fonamental per permetre el creixement dels municipis i suposa una gran oportunitat d'aprenentatge per a la nostra societat. La convivència entre cultures reforça la cohesió social que necessita qualsevol municipi, amb obertura de ment i de mires que permeti diverses perspectives a l'hora d'entendre el món i el nostre entorn. Trobades com aquesta fan possible que la ciutadania pugui conèixer bona part de la riquesa cultural del seu municipi des d'un vessant lúdic i festiu.